”Polisen är som en andra familj”

Porträttbild av man i svart tröja

Magnus Forsgren provade på en utredartjänst inom försäkringsbranschen, men saknade gruppkänslan och kamratskapet inom polisen och kom tillbaka.

Varför slutade du?

– Jag hade egentligen ingen tanke på att sluta eftersom jag alltid trivts bra. Jag halkade in på försäkringsbanan när Länsförsäkringar hade en utredartjänst ute som väckte min nyfikenhet. Jag funderade länge och väl innan jag tackade ja till jobbet.

Men nu är du tillbaka! Vad hände?

– Kort sagt var jobbet inte lika roligt som polisyrket. Jag saknade gruppkänslan och kamratskapet och jag kände snabbt att det inte var rätt. Lönen är inte allt – det är viktigt att man trivs med det man gör och dem man är med. Jag är en social person, men efter 40 har jag inte samma driv att börja om i nya sociala sammanhang. Hos polisen känner jag redan många, det är som en andra familj. När en tjänst som förundersökningsledare på grova brott utannonserades tog jag chansen. Jag förklarade för min dåvarande arbetsgivare att jag saknade polisen och jag slutade knappt ett halvår efter att jag börjat.

Hur känns det att vara tillbaka?

– Jag har alltid trivts bra hos polisen, men jag uppskattar polisyrket och arbetsplatsen ännu mer efter att ha testat något annat. Det är ett varierande och stimulerande jobb som inte liknar något annat, med god sammanhållning och kamratskap. Att testa något annat var en motivationshöjare och jag är stolt över att jag vågade, annars hade jag alltid undrat. 

Magnus Forsgren

Ålder: 44
Jobbar som: Förundersökningsledare, grova brott i Västerbotten
Totalt antal år inom polisen: 18
Dold talang: Jag önskar att jag hade...

Möt fyra personer som valde att återvända till polisen efter att ha provat andra yrken.

Sofia Karlsson, region Öst

Lars Lindeberg, region Mitt

Magnus Forsgren, region Nord

Johan Petersson, region Syd